Van Bruchem

Al meer dan 100 jaar uw partner in renovatie!

Vind een deur

Geavanceerd zoeken

Offerte aanvragen?

Klik hier

Biobased

FSC-hout en biobased deuren 

Biobased deuren zijn deuren opgebouwd uit bouwmaterialen die in principe uit de natuur gegroeid zijn. Deze nagroeibare grondstoffen zijn oneindig te hergebruiken en raken niet 'op' zoals fossiele grondstoffen. Bovendien staat biobased ook voor bouwen op een manier die het milieu minder belast. Voorkom afval en gebruik het afval van het ene productieproces als grondstof voor het andere productieproces.


Biobased deuren: samengesteld

Onze samengestelde (vlakke) deuren zijn ook biobased, omdat ze zijn samengesteld uit een raamwerk van duurzaam hout en in continu proces aangebracht biobased polyurethaan schuim. Dankzij dit schuim worden koudebruggen uitgesloten en is een zeer hoge isolatiewaarde gegarandeerd. De samengestelde biobased deuren kunnen bovendien optioneel worden voorzien van onze Solid dekplaat. Dit is een thermisch verduurzaamde sandwichopbouw van HDF-aluminium-Medite Tricoya Extreme. Aan onze biobased deuren kunnen ook brandvertragende en/of geluidwerende eigenschappen worden toegekend.


Milieuvriendelijke levenscyclus

Hout is een 100% natuurlijk product dat ook eenvoudig kan worden gerecycled. Een milieuvriendelijke levenscyclus begint en eindigt bij Van Bruchem door:
- resthout te gebruiken voor verwarming van kantoor en productiehal;
- restverf die in het spuitproces naast de deur terechtkomt in samenwerking met onze verfleveranciers te hergebruiken en te recyclen tot voorlak die wordt gebruikt in ons eigen productieproces;
- FSC hout en biobased isolatiematerialen te gebruiken;
- afvalreductie en LEAN productie;
- duurzame materiaalkeuzes en productie;
- terugname van oude deuren; deze worden hergebruikt als bouwmateriaal en groene stroom.


Meer informatie?

Meer weten over onze biobased deuren? Onze deurenprofessionals vertellen u er graag meer over. Informatie aanvragen