Van Bruchem

Al meer dan 100 jaar uw partner in renovatie!

Vind een deur

Geavanceerd zoeken

Offerte aanvragen?

Klik hier

Brandvertragend

Wanneer brandvertragende deuren?

Brandvertragende deuren leveren een belangrijke bijdrage aan het voorkomen van brand en brandvoortplanting door gebouwen. De vluchtroutes moeten zo lang mogelijk beschermd blijven, zodat mensen de kans krijgen om te vluchten. Het is van belang dat brand niet om zich heen kan grijpen (compartimentering van brand) en dat rookvorming wordt voorkomen. Brandwerende deuren en kozijnen spelen hierin een cruciale rol. 

Eigenschappen brandvertragende deuren

Van Bruchem biedt een ruim assortiment 30 of 60 minuten brandvertragende deuren speciaal ontwikkeld voor renovatieprojecten. Deze samengestelde (vlakke) deuren zijn opgebouwd uit een raamwerk van randhout met brandwerende kern. Afhankelijk van toepassing en gewenste brandwerendheid wordt een specifieke deurvulling toegepast voor uw project. Beide zijden zijn voorzien van een 5,5 mm dikke High Density Fiberboard (HDF) sandwich dekplaat met aluminium inlage. Mede hierdoor zijn de deuren uiterst vormstabiel en trekken ze niet krom. Efectis testte onze brandvertragende deuren en keurde ze zonder uitzondering goed.  

Brandvertragende inpandige deuren en buitendeuren

Van Bruchem biedt brandvertragende inpandige deuren en buitendeuren voor houten kozijnen. Inpandig gesitueerde deuren zoals voor wooncomplexen en hotels zijn deuren zonder weersbelasting met kwaliteitseisen van een buitendeur. Buitendeuren hebben te maken met diverse gradaties in weersbelasting van de gevel en worden voornamelijk toegepast voor grondgebonden woningbouw. Al onze brandvertragende deuren zijn stompe deuren en vallen dus keurig in het bestaande kozijn. Aan onze brandvertragende deuren kunnen ook geluidwerende eigenschappen worden toegekend. Meer over geluidwerende deuren

Inpandige deuren
 Dikte Geluidsreductie Rw (c,ctr)   Brandvertragend
 39 mm*  31 (0;-2)  30 minuten
 43 mm  40 (-1;-5)  30 minuten
 54 mm  43 (-1;-5)  30 minuten
 60 mm  32 (-4;-2)  60 minuten
* Maximale hoogte 2.200. Overige diktes maximale hoogte 2.600 mm.

Buitendeuren
 Dikte Geluidsreductie Rw (c,ctr)   Brandvertragend
 38 mm*  29 (0;-1)  30 minuten
 54 mm  29 (0;-2)  30 minuten
 60 mm  32 (-4;-2)  60 minuten
* Maximale hoogte 2.200. Overige diktes maximale hoogte 2.600 mm.

Brandvertragende deuren met GND-garantie

Als lid van GND, levert Van Bruchem ook brandwerende deuren onder GND-garantie. Deze certificering betekent voor u nog meer zekerheid en veiligheid. Deze deuren herkent u aan een extra garantielabel in de deur. Meer informatie over dit label vindt u in de folder 'Brandwerende buitendeuren' van het GND.

Meer informatie?

Meer weten over onze brandvertragende deuren? Wij beoordelen uw specifieke situatie en brengen advies uit welke brandvertragende oplossing het beste past. Contact opnemen

Downloads

Productblad brandwerende inpandige deuren
Productblad brandwerende buitendeuren
Verwerkingsvoorschriften van onze brandwerende deuren