Van Bruchem

Al meer dan 100 jaar uw partner in renovatie!

Vind een deur

Geavanceerd zoeken

Offerte aanvragen?

Klik hier

Duurzaamheid op Maat: deuren met een kleinere CO2-voetafdruk

Geplaatst op: 30-08-2012 16:00

De functionele levensduur van een hardhouten deur komt vaak niet overeen met de duurzaamheid van het materiaal waar de deur uit vervaardigd is. Het nieuwe renovatieconcept "Duurzaamheid op Maat" voorziet in duurzame, milieuvriendelijke deuren die gemaakt worden van Europees hout.
Door snel veranderende eisen in veiligheid, isolatie en toegankelijkheid is de levensduur van een deur beperkt. Het tropisch hardhout waar de deur meestal van gemaakt is, kan echter veel langer mee. De duurzaamheidsprestatie van het hout is overgekwalificeerd. Zo is er sprake van een grotere ecologische voetafdruk dan nodig.

Europees hout
Met "Duurzaamheid op Maat" levert Van Bruchem een renovatieconcept waarbij voor de deurenproductie hout wordt gebruikt dat past bij de functie die de specifieke deur vervult. In plaats van tropisch hardhout wordt namelijk gebruik gemaakt van Europees hout. Dit hout komt uit duurzaam beheerde Europese bossen en kent dus kortere transportafstanden. De CO2-voetafdruk van een ‘Duurzaamheid op Maat’-deur is daardoor kleiner dan die van de hardhouten deur uit tropische bosgebieden.

Met dit concept zet Van Bruchem een volgende stap in haar streven om zo duurzaam mogelijk te produceren en te bouwen. Door hout te gebruiken dat qua prijs en prestatie perfect is afgestemd op de omstandigheden, bieden wij werkelijk duurzaamheid op maat.

Lees meer over Duurzaamheid op Maat.

 

Terug naar het overzicht