Van Bruchem

Al meer dan 100 jaar uw partner in renovatie!

Vind een deur

Geavanceerd zoeken

Offerte aanvragen?

Klik hier

Realisatie GND-garantielabel voor brandwerende buitendeuren

Geplaatst op: 18-06-2012 14:22

Een brandwerende deur die garandeert dat een brandhaard niet binnen 30 of 60 minuten een kamer ‘verlaat’. Dit is werkelijkheid door de invoering van het GND-label (Garantie Deuren) voor brandwerende deuren, uitgegeven door de stichting Garantie Deuren. Onder andere Van Bruchem heeft als lid van de GND-projectgroep de totstandkoming van dit label gerealiseerd.

Jaarlijks zijn er in Nederland ruim 15.000 binnenbranden. Naast brandstichting zijn defecte of verkeerd gebruikte elektrische apparaten de oorzaak van veel branden. Alle GND-deuren zijn al voorzien van een rond label aan de hangzijde van de deur dat de technische prestaties van de deur weergeeft, zoals weerstandklasse tegen inbraak.

Daar komt nu een rond label bij dat de brandwerende eigenschapen van de deur verwoordt. Er staat bijvoorbeeld op vermeld of de deur 30 of 60 minuten brandwerend is. Daarnaast geeft de kleur van het label aan of de deur in GND-
Zekerheidsklasse® II (blauw) of III (rood) valt. Hiermee wordt een ‘uitspraak’ gedaan over de wijze van montage, de kwaliteiten van het hang- en sluitwerk en de uitgebrachte adviezen. GND-Zekerheidsklasse III is het meest ideaal: het deurblad is uitermate geschikt voor de wand en ruimte waarin deze is geplaatst, het kozijn past erbij en er is een passend advies uitgebracht over hoe het kozijn aangesloten moet worden op de wand.

De twee labels samen geven de eigenschappen en verantwoordelijkheden van de deur weer. Op die manier kunnen eigenaren en controlerende instanties in één oogopslag zien hoe een deur is geleverd, wie verantwoordelijk is voor de verschillende werkzaamheden bij het proces van plaatsing en controleren en welke prestatie de deur levert.

Download voor meer informatie de GND folder: Brandwerende buitendeuren.


Terug naar het overzicht