Van Bruchem

Al meer dan 100 jaar uw partner in renovatie!

Vind een deur

Geavanceerd zoeken

Offerte aanvragen?

Klik hier

Historie

Hoe het begon

In 1904 begint Cornelis Johannes van Bruchem (1867) aan de Lange Steigerstraat in Zaltbommel een timmerwinkel met twee personeelsleden.

Zoals blijkt uit een hinderwetaanvraag en een bewaard gebleven plattegrond gaat Van Bruchem in 1917 gebruik maken van een elektromotor van 6pk (!). Met het doel een gecombineerde zaag-, frees- en boormachine aan te drijven. De aanvraag wordt gehonoreerd en de geboorte van de Van Bruchem fabriek is een feit. Zoon Dirk (1919) treedt toe tot Aannemings- en Timmerbedrijf C.J. van Bruchem en Zn. en neemt dit na het overlijden van C.J. van Bruchem in 1945 over.

Een tijd van groei

Verdere uitbreiding volgt op 13 februari 1957. Onder de nieuwe bedrijfsnaam Timmerfabriek Dirk van Bruchem betrekt de fabriek een geheel nieuw pand. Het aantal medewerkers groeit naar 25. De fabriek aan de Veilingweg ontstaat in 1973. Van Bruchem legt zich volledig toe op de productie van voornamelijk Merbau deuren en trappen. Er werken inmiddels 70 personeelsleden. In deze tijd krijgt ook de visie van Van Bruchem vorm met betrekking tot de levering van afhangdeuren.

In 1986 treedt Dirk van Bruchem zich terug. Het bedrijf krijgt in 1997 het predicaat 'Hofleverancier'.